Πρώτα ο θάνατος σε δυστύχημα με ελικόπτερο του Ολιβιέ Ντασό, του γάλλου βουλευτή και δισεκατομμυριούχου, εγγονού του ιδρυτή του γαλλικού αεροναυπηγικού κολοσσού που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα μαχητικά Mirage και Rafale. Και έπειτα από μερικές εβδομάδες ο θάνατος του Πετρ Κέλνερ, του πλουσιότερου ανθρώπου της Τσεχίας, πάλι σε συντριβή ελικοπτέρου.

Οι συνθήκες των πτήσεων με τα τεράστια μεταλλικά «πτηνά» που οι ισχυροί του χρήματος και οι πολυάσχολες διασημότητες επιλέγουν συχνά για τις μετακινήσεις τους βρίσκονται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της συζήτησης.

Πρόκειται για κουβέντα που επανέρχεται κάθε φορά που έχουμε παρόμοια περιστατικά, όσο και αν οι ειδικοί επιμένουν πως μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζει η ζωή εκείνου που περπατάει ανύποπτος και χαλαρός στον δρόμο, παρά όσων περνούν πάνω από το κεφάλι του πετώντας με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη.

Οπως και αν έχει, τα πρόσφατα δυστυχήματα στρέφουν τη σκέψη μας προς εκείνους που άδικα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ανθρώπινο λάθος υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ή μια μηχανική βλάβη έριξε το σκάφος με το οποίο ταξίδευαν. Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος ανατρέχει στην ιστορία της τελευταίας πτήσης τους, με την ευχή ποτέ να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»