Την έχασε τελικά την υποψηφιότητα για Οσκαρ α΄ ανδρικού ρόλου ο Τομ Χανκς εφέτος, παρότι η ερμηνεία του στο δράμα με τίτλο «News of the World» του σκηνοθέτη Πολ Γκρίνγκρας – το οποίο εκτυλίσσεται την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου – συγκαταλέγεται στις καλύτερές του τα τελευταία χρόνια, όμως φανταζόμαστε ότι μπορεί να παρηγορηθεί με πολλά άλλα ευχάριστα.

Σε αυτά συγκαταλέγεται και η συμπλήρωση 200 χρόνων από την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση. Ο σταρ του Χόλιγουντ αγαπάει άλλωστε πολύ τη χώρα μας και την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον.

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, μάλιστα, δημιούργησε μαζί της και ένα βίντεο στο οποίο μοιράζονταν τη συγκίνησή τους με αφορμή τους εορτασμούς που προετοιμάζονταν για τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Στο διάρκειας σχεδόν ενός λεπτού βίντεο η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, τραγουδοποιός, τραγουδίστρια και παραγωγός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις δικές της ελληνικές ρίζες, αλλά και στην ελληνική ιθαγένεια που έχει λάβει ο διάσημος σύζυγός της, καθώς και στον θαυμασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό, αρχαίο και σύγχρονο. Η αγαπημένη τους Αντίπαρος, όπου έχουν αγοράσει σπίτι, τους περιμένει για ακόμη μία χρονιά.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιώργος Νάστος γράφει για τους επόμενους ρόλους του βραβευμένου με δύο Οσκαρ ηθοποιού αλλά και για το πολύ ουσιαστικό και βαθύ κείμενο που έγραψε στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» με θέμα τις ώρες που σπατάλησε τον τελευταίο χρόνο κλεισμένος στο σπίτι παίζοντας πασιέντζα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»