Φωτογραφίες: Automedia

H επιβλητική τετράθυρη εκδοχή της Σειράς 8 εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό για δεύτερη φορά σε δοκιμές εξέλιξης αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα στοιχεία για την ανανέωση της γκάμας των 8αριών.

Αυτό που διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ματιά και παρά το καμουφλάζ είναι ότι, μάλλον παραδόξως λόγω του μεγέθους της, η ανανεωμένη Σειρά 8 δεν θα ενδώσει στην σχεδιαστική τάση της υπερμεγέθους γρίλιας που έχει εμφανιστεί εσχάτως στον αισθητικό κώδικα των BMW, εμμένοντας σε μια πιο διακριτική ερμηνεία των χαρακτηριστικών νεφρών που κοσμούν την όψη της.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η γρίλια καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που συναποτελούν το μπροστινό τμήμα θα παραμείνουν ίδια με τους σχεδιαστές της BMW να έχουν αναθεωρήσει τόσο τη γρίλια όσο και τα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα αν και με δεδομένο το καμουφλάζ είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τις ακριβείς μεταβολές που έχουν συντελεστεί ενώ αναλόγως ισχύει και για το πίσω τμήμα.

Μυστήριο αποτελεί προς το παρόν και η εξέλιξη των κινητήρων, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η Σειρά 8 είτε ως Coupe είτε ως Gran Coupe θα διατηρήσει τα ίδια σύνολα, πλην όμως θα τα συνδυάσει με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας το οποίο αναμένεται να περικόψει δραστικά τις εκπομπές ρύπων και τις τιμές κατανάλωσης, συνεισφέροντας παράλληλα κατά μερικούς ίππους στο άθροισμα ισχύος.

Εκεί όπου δεν θα πρέπει να αναμένονται δραστικές αλλαγές είναι στο εσωτερικό της, αν και η BMW δεδομένα θα αξιοποιήσει την τελευταία εκδοχή του συστήματος infotainment, iDrive, εμπλουτίζοντας παράλληλα τη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών. Παράλληλα, φυσικά δεν θα λείψουν οι νέες επιλογές σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και τις λεπτομέρειες, ούτε και οι προσθήκες-βελτιώσεις των συστημάτων υποβοήθησης, ασφάλειας και άνεσης με νέα αναμενόμενα και μη gadgets όπως επιβάλλει η θέση του συγκεκριμένου μοντέλου στην γκάμα των Βαυαρών.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτά με δεδομένη την απόσταση που μας χωρίζει από την πρεμιέρα της ανανεωμένης Σειράς 8 η οποία αναμένεται στα τέλη του 2022.