Η Rolls-Royce προσθέτει στις επιλογές της εμβληματικής Phantom μια νέα έκδοση που με τη συνδρομή μιας σειράς σχεδιαστικών εκκεντρικοτήτων εμπνευσμένων από «το χρόνο, τα αστρονομικά φαινόμενα και το άπειρο του διαστήματος», ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση αποκλειστικότητας που συνεπάγεται η κτήση ενός μοντέλου με τα διακριτικά της.

Για του λόγου το ακριβές, η νέα έκδοση με την ονομασία Tempus, θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 αντίτυπα τα οποία εννοείται έχουν ήδη προπωληθεί.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, το αμάξωμα βάφεται σε μια νέα απόχρωση ονόματι Kairos Blue η οποία σύμφωνα με την βρετανική φίρμα σχεδιάστηκε για να θυμίζει «την σκοτεινή ύλη και το μυστήριο του διαστήματος». Η βαφή κοσμείται από ιριδίζουσες λάμψεις που παραπέμπουν σε αστερισμούς ενώ τα συνήθη μεταλλικά στοιχεία του εξωτερικού έχουν αντικατασταθεί από σκούρα προς όφελος μιας αρμονικής συνολικής εντύπωσης.

Στο βωμό της εξατομίκευσης η Rolls-Royce διατίθεται να πειράξει και το έμβλημά της, το Spirit of Ecstasy, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες της τη δυνατότητα να χαράξουν την ημερομηνία κάποιας σημαντικής επετείου στη βάση του.

Το εσωτερικό είναι μακράν εντυπωσιακότερο καθώς η Tempus διαθέτει μια πλειάδα από φωτεινές οπτικές ίνες τοποθετημένες κυριολεκτικά παντού υπό το σκεπτικό να θυμίζουν pulsar, δηλαδή παλλόμενους ηλεκτρομαγνητικούς αστέρες νετρονίων.

Το ταμπλό έχει σμιλευτεί από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου ενώ οι χαρακτηριστικές ράβδοι που το κοσμούν εκπροσωπούν τα 100 εκατομμύρια χρόνια περιστροφής ενός pulsar πριν χαθεί στην σκόνη και στην λήθη του σύμπαντος.

Επιστρέφοντας στα ταπεινά γήινα, οι ιδιοκτήτες της Tempus θα μπορούν να επιλέξουν επίσης το ειδικό σετ σαμπάνιας με έμπνευση τον V12 κινητήρα που στην προκειμένη περίπτωση φέρει εγχάρακτο το μοτίβο ενός pulsar και διατίθεται προς 37.000 στερλίνες.

Όπως και οι υπόλοιπες γνωστές εκδόσεις της Phantom, η Tempus εξοπλίζεται με τον V12 των 6,75 λίτρων με απόδοση 571 ίππων και 900 Nm ροπής. Εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα αν και μάλλον τα συγκεκριμένα μεγέθη ελάχιστη επίδραση έχουν στην ειλημμένη απόφαση των αγοραστών της.