Γιαούρτι με πουρέ κολοκύθας και δημητριακά

Ο αρωματικός κρεμώδης πουρές κολοκύθας εκτός από υγιεινός είναι και πολύ απολαυστικός σε συνδυασμό με το γιαούρτι. Τον πουρέ μπορούμε να τον ετοιμάσουμε από την προηγουμένη και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Για τον πουρέ κολοκύθας

400 γρ. κολοκύθα στον ατμό (πωλείται και έτοιμη στα σουπερμάρκετ)

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

2-3 κουτ. γλυκού μέλι

800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

8 κουτ. γλυκού δημητριακά και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο έτοιμο μούσλι)

επιπλέον μέλι για το σερβίρισμα

κολοκυθόσποροι και λιναρόσποροι για το γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τοποθετούμε την κολοκύθα καλά στραγγισμένη σε ένα μπολ και την πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ χρησιμοποιώντας μια ράβδο ή το μούλτι. Πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ο πουρές. Αν θέλουμε να τον κάνουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε περισσότερο μέλι.

Σε ποτήρια ή μπολ σερβίρουμε πρώτα το γιαούρτι, από πάνω βάζουμε μία στρώση πουρέ κολοκύθας, μετά μία στρώση τραγανά δημητριακά με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και ξανά γιαούρτι, πουρέ και δημητριακά. Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε επιπλέον μέλι ενδιάμεσα είτε πάνω από τα τελευταία δημητριακά και στο τέλος πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο για επιπλέον απόλαυση και υγεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk