Φαρφάλε με πέστο αρακά

Αν μας περισσέψει πέστο, μπορούμε να το διατηρήσουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για περίπου 5 ημέρες και να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους, π.χ. με ζυμαρικά ή σε σαλάτες.

Food styling:Καρόλινα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 12΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

400 γρ. φαρφάλε ή άλλο ζυμαρικό

Για το πέστο

200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος ή φρέσκος καθαρισμένος στην εποχή του

8-10 φύλλα φρέσκου δυόσμου

½  σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

70 γρ. φέτα μαλακή

1 κ.σ. κολοκυθόσπορους

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1/2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε το πέστο: Βράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά, σουρώνουμε και ρίχνουμε σε μπολ με πάγο για να διατηρήσουμε ζωντανό το χρώμα. Σουρώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά του πέστο σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνοντάς τα κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το πέστο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέσα τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε για να «δέσει» η σάλτσα. Σερβίρουμε με επιπλέον τυρί αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk