Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 12΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

400 γρ. φαρφάλε ή άλλο ζυμαρικό

Για το πέστο

200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος ή φρέσκος καθαρισμένος στην εποχή του

8-10 φύλλα φρέσκου δυόσμου

½  σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

70 γρ. φέτα μαλακή

1 κ.σ. κολοκυθόσπορους

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1/2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε το πέστο: Βράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά, σουρώνουμε και ρίχνουμε σε μπολ με πάγο για να διατηρήσουμε ζωντανό το χρώμα. Σουρώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά του πέστο σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνοντάς τα κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το πέστο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέσα τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε για να «δέσει» η σάλτσα. Σερβίρουμε με επιπλέον τυρί αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.