«Δεν θα μπει κόφτης στα μηνύματα» για τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω lockdown, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το ξαναλέω: κόφτης δεν θα μπει. Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα όπως είναι το χρονόμετρο με το e-katanalotis. Το συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα το συζητάμε με τον υπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, «στέλνουμε περίπου 4 εκατομμύρια μηνύματα κάθε εβδομάδα».

«Είχαμε την περασμένη εβδομάδα κάποια sms και είχαμε και την προπερασμένη εβδομάδα κάποια sms και η αύξηση από την μια εβδομάδα στην άλλη ήταν 13%. Δηλαδή η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη. Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια sms την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hotspot στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά. Η Ερμού και κάποια άλλα σημεία είχαν πυκνότητα κίνησης».

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στο χρονικό όριο για το οποίο ισχύει το μήνυμα, όπως γίνεται για τα ψώνια.

Ο υπουργός τέλος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για κατάργηση κάποιου εκ των κωδικών στο SMS απαντώντας «δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθούν κωδικοί για SMS».