Για τις εικόνες με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους στις πόλεις χθες, Σάββατο και σήμερα, Κυριακή, όπου ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά, μίλησε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η ίδια, αν και είναι λογικό οι πολίτες να έχουν εκμεταλλευτεί το άνοιγμα των καταστημάτων για να βγουν έξω μετά από μήνες lockdown, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή.

«Το σωστό δεν ήταν αυτές οι ουρές που βλέπαμε έξω από τα καταστήματα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως το αποτύπωμα αυτής της εξόδου των πολιτών θα φανεί μετά από 15 ημέρες, αφού αν και οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες, οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων» εξηγεί.

«Δε θα αντέξει το σύστημα υγείας»

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις εξόδους τους και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, αφού το σύστημα υγείας δε θα μπορέσει να σταθεί όρθιο σε μια νέα πίεση.

«Το σύστημα υγείας δεν αντέχει μια τρίτη πίεση» είπε.

Ο συνωστισμός θα πρέπει να αποφεύγεται και στα ΜΜΜ, όταν αυτό είναι δυνατό.

«Περιμέναμε τις μεταλλάξεις του κοροναϊού»

Αναφορικά με τη μεγάλη ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη του ιού, τις οποίας 32 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα είπε πως ήταν αναμενόμενο να φτάσουν και στη χώρα μας και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των ειδικών.

«Δε μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τις παρακολουθούμε, είναι ένα σοβαρό θέμα» εξήγησε.

Ωστόσο, αν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, αφού και τα εμβόλια φαίνεται να καλύπτουν τις μέχρι τώρα μεταλλάξεις.