Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σήμερα από την Ερμού, όπου σήμερα, Σάββατο, ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά.

Μπορεί να ήταν αναμενόμενο ότι τις πρώτες μέρες του ανοίγματος των καταστημάτων θα υπάρχει κάποια κίνηση στα μαγαζιά, λόγω της μεγάλης αναμονής των πολιτών, αλλά και των εκπτώσεων, ωστόσο οι εικόνες που καταγράφηκαν δεν έχουν προηγούμενο!

Ο συνωστισμός ήταν τέτοιος που, σύμφωνα πληροφορίες, χρειάστηκε να βγουν υπεύθυνοι καταστημάτων με μεγάλες ουρές, για να παρακαλέσουν τον κόσμο να φύγει και να επιστρέψει αύριο Κυριακή, που θα είναι πάλι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Open, οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν τα μέτρα κατά του κοροναϊού, έπιασαν πολλούς πολίτες που προσπάθησαν να σπάσουν τη δίωρη προθεσμία που είχαν για να κάνουν τα ψώνια τους.

Ο τρόπος απλός και σίγουρα τον έχουμε σκεφτεί όλοι. Έστελναν και ξανάστελναν SMS, θεωρώντας ότι έτσι «ανανέωναν» το χρόνο παραμονής τους στα μαγαζιά. Και οι πιο ηλικιωμένοι, που δεν τα πάνε καλά με τα SMS, έκαναν το ίδιο πράγμα, αυτοί με έγγραφα εξόδου. Είχαν φτιάξει 3 ή και 4, με ώρες παράτασης…

Όσους… τσάκωναν οι Αρχές τους έκοβαν πρόστιμο.

Σημειώνεται τέλος, ότι μπορεί οι περισσότεροι να φορούσαν μάσκες, ωστόσο με τόσο κόσμο οι αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν.

Κοσμοπλημύρα στη Θεσσαλονίκη

Οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να κάνουν τα ψώνια τους από νωρίς στα καταστήματα της πόλης, με τους περισσότερους να προτιμούν να αγοράσουν είδη ρουχισμού.

Τα πεζοδρόμια γεμίζουν από κόσμο, αλλά και από τις τεράστιες ουρές.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες του κλάδου νιώθουν αισιόδοξοι για την μέχρι τώρα εμπορική κίνηση της αγοράς, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

Το άνοιγμα των καταστημάτων για αύριο, Κυριακή, θα είναι προαιρετικό και τα καταστήματα, βάση της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, μπορούν να ανοίξουν από τις 11:00 πμ.