Η καθηγήτρια παθολογίας – λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων αλλά και τις μεταλλάξεις του ιού.

«Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι τον καινούργιο ιό, τον μεταλλαγμένο, αρχίζει η Βόρεια Ευρώπη να τον έχει πολύ συχνά. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι έχει ταχύτερη μετάδοση. Υπήρχε η υποψία ότι προσκολλάται πιο εύκολα στο ρινικό βλεννογόνο των παιδιών και ότι μπορεί να νοσούν πιο εύκολα αλλά αυτό δεν ισχύει. Επίσης, δεν έχει επηρεάσει τη δύναμη του εμβολίου. Αν θέλουμε να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού πρέπει να εμβολιαστούμε και να κρατάμε τα μέτρα προστασίας, πιο αυστηρά από ότι πριν» ανέφερε η κυρία Γιαμαρέλλου.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε ακόμα στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μάσκες που φτιάχνουμε μόνοι μας. «Αν κάποιος έχει ακολουθήσει τις οδηγίες και έχει τρεις στρώσεις από βαμβακερό ύφασμα τότε είναι σωστή και προφυλάσσει πάνω από 85%» εξήγησε η ίδια.

«Ας φτιάξουμε σωστά την υφασμάτινη σωστά, ας τη φοράμε σωστά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Με την μετάλλαξη πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο αυστηροί με τον εαυτό μας» κατέληξε η κυρία Γιαμαρέλλου.

Δείτε όσα είπε στο MEGA