Κόκορας με κάστανα

Για την πρώτη μέρα του χρόνου, ένα γιορτινό φαγητό που το συναντάμε στα τραπέζια της Δυτικής Κρήτης. Η σεφ αγαπά να το σερβίρει πάνω σε δροσερά λεμονόφυλλα.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα και 10′, Ψήσιμο 30′,

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κόκορας κομμένος σε μερίδες (ζητούμε από τον κρεοπώλη να μας τον κόψει)

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

2 ξερά κρεμμύδια, σε καρεδάκια

½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου

2 κιλά κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα (βρίσκουμε έτοιμα στα σουπερμάρκετ)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τον κόκορα, τον στραγγίζουμε και τον αλατοπιπερώνουμε. Τσιγαρίζουμε όλα τα κομμάτια του προσεκτικά στο λάδι, ώστε να πάρουν χρώμα. Μετά από 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για 1 ώρα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια γάστρα. Τη σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, προσθέτουμε τα κάστανα και ψήνουμε για 10 λεπτά, με ανοιχτή τη γάστρα, για να ροδίσει ο κόκορας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk