Πουρές κολοκύθας

Νόστιμο έδεσμα που συνοδεύει το ψητό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη/ Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

 

Προετοιμασία 25’/ Ψήσιμο 40′ /Μαγείρεμα περίπου 40′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 1 ½ κιλό)

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες

1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη (βρίσκουμε και έτοιμη σε σουπερμάρκετ)

3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες, ζεστό

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί με λίγο νερό και καλύπτουμε καλά με λαδόκολλα. Την ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών), μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Ταυτόχρονα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, σε μια κατσαρόλα, τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά. Οταν είναι έτοιμες τις περνάμε από τον μήλο του πουρέ μαζί με την ψημένη κολοκύθα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα την οποία τοποθετούμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk