H Squadra Corse, η μονάδα ειδικών αποστολών της Lamborghini αποκάλυψε το τελευταίο one off project της, ένα γοητευτικό speedster αλά παλαιά με την ονομασία SC20.

 

Το speedster βασίζεται στo πλαίσιο της Aventador SVJ και εφοδιάζεται από ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων.

Παρά την συνάφειά του με την Aventador, το αμάξωμα την θυμίζει ελάχιστα αντλώντας τις επιρροές του από άλλες one-off speedster επιδιώξεις της ιταλικής φίρμας όπως η Aventador J και η Veneno Roadster.

Στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζουν το splitter και ο προφυλακτήρας με προέλευση την αγωνιστική Huracan GT3 Evo ενώ οι θηριώδεις εισαγωγές αέρα μιμούνται το σχεδιασμό της Essenza. Σε αντίθεση ωστόσο με τα δύο παραπάνω αυτοκίνητα αλλά και ότι υποθέτει κανείς η SC20 είναι απολύτως νόμιμη για χρήση στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Αναμενόμενα το αμάξωμα κατασκευάζεται από ανθρακονήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα την αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις θέσεις μεταβάλλοντας τα μεγέθη παραγόμενης δύναμης.

Το παζλ συμπληρώνει η παρουσία centre locking τροχών με ελαστικά Pirelli PZero ενώ αποκλειστικά επιλεγμένες για την έκδοση είναι και οι αποχρώσεις λευκού-γαλάζιου του αμαξώματος οι οποίες ονομάζονται Bianco Fu και Blu Cepheus ενώ προφανώς ο αγοραστής του, επέλεξε να αφήσει γυμνό ανθρακόνημα σε κάποιες από τις εξωτερικές επιφάνειες όπως το καπό και η αεροδυναμική πτέρυγα.

Το ανθρακόνημα κυριαρχεί επίσης και στο εσωτερικό του καθώς το συγκεκριμένο υλικό επενδύει το ταμπλό, τα εσωτερικά των θυρών, την κεντρική κονσόλα και το τιμόνι ενώ τα καθίσματα κατασκευάζονται επίσης από ανθρακόνημα και επενδύονται από Alcantara.

Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν οι χαρακτηριστικές εσωτερικές χειρολαβές οι οποίες κατασκευάζονται από αλουμίνιο και οι αεραγωγοί που εκτός της ιδιαίτερης σχεδίασής τους  αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ηλίου φαεινότερο ότι το SC20 δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή αποτελώντας μια κατά παραγγελία one-off δημιουργία η οποία προέκυψε κατ΄απαίτηση κάποιου πελάτη της Lamborghini.