Φωτογραφίες: Automedia

H βρετανική φίρμα προετοιμάζει ένα ακόμα υπερβατικό τετράτροχο το οποίο θα διατεθεί ως περιορισμένη έκδοση φέροντας την σφραγίδα του εσωτερικού βελτιωτικού της οίκου McLaren Special Operations.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες η McLaren Sabre θα αντλήσει τις σχεδιαστικές της επιρροές από το ψηφιακό πρωτότυπο Ultimate Vision Gran Turismo του 2017 και όπως αποδεικνύουν οι πρώτες της λήψεις ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, πρόκειται για μια υπόσχεση που θα τηρηθεί.

Αν και τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ανήκουν ακόμα στην σφαίρα της φήμης, μην εκπλαγείτε αν το τιράζ της συγκεκριμένης McLaren περιοριστεί σε μόλις έξι αντίτυπα.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, η Sabre αναμένεται να μοιραστεί πολλά από τα στοιχεία της με την Senna συμπεριλαμβανομένου του monocoque πλαισίου, των carbon κεραμικών δισκόφρενων και της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ενεργής ανάρτησης που επιγράφεται ως Race Active Chassis Control.

Περί αισθητικής, αρκεί μια ματιά ιδίως στο πίσω τμήμα για να διαπιστώσει κανείς ότι οι σχεδιαστές και οι αεροδυναμιστές στο Woking έκαναν τα πάντα για να φέρουν την συγκεκριμένη McLaren όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ψηφιακό alter ego της.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό σε ένα σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμου αρκετά μακριά από κάποια πίστα, η Sabre θα είναι νόμιμη για το δρόμο.

Σε επίπεδο κινητήριου συνόλου, οι επικρατέστερες εκδοχές είναι προς το παρόν δύο: είτε η Sabre θα αξιοποιήσει τον γνώριμο V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων στην εκδοχή 800 ίππων που εφοδιάζει και την Senna είτε θα εκμεταλλευτεί το ηλεκτρικό hype, εφοδιαζόμενη με το υβριδικό σύνολο της Speedtail, και κατ΄αυτόν τον τρόπο προσεγγίζοντας περισσότερο την ψηφιακή Vision Gran Turismo των 1.150 ίππων.