Η ιταλική φίρμα των superbikes ένωσε τις δυνάμεις με την σπορ πλευρά της Renault όπως αυτή αριστοτεχνικά μεταφράζεται στις επιφάνειες της A110, σχεδιάζοντας μια περιορισμένης παραγωγής και ρετρό επιρροών μοτοσικλέτα με την ονομασία Superveloce Alpine.

O αριθμός παραγωγής του superbike θα περιοριστεί σε μόλις 110 αντίτυπα προς τιμήν της A 110 ενώ οι δεσμοί που ενώνουν τα δύο μοντέλα είναι κάτι παραπάνω από προφανείς χάρη στην χαρακτηριστική γαλάζια βαφή που χαρακτηρίζει τις Alpine τότε και τώρα ενώ στις λεπτομέρειες συνυπολογίστε τα διακριτικά της μοτοσικλέτας τα οποία παραπέμπουν στην αρχέτυπη A110 της δεκαετίας του ’60.

Το κάθισμα του αναβάτη επενδύεται με Alcantara με μπλε ραφές ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένα σετ τροχών CNC σε μαύρη απόχρωση. Της σφραγίδα της Alpine φέρουν και πολλά από τα αξεσουάρ της superbike ενώ η γαλλοιταλική συμμαχία αποτυπώνεται και στον μπροστινό προφυλακτήρα που φιλοξενεί τις σημαίες των δύο χωρών.

Στον εξοπλισμό της Superveloce Alpine περιλαμβάνονται μια οθόνη TFT των πέντε ιντσών, cruise control, launch control, σύστημα GPS το οποίο συνδυάζεται με το πακέτο Racing της ιταλικής φίρμας. Στα κορυφαία στιγμιότυπα του μοντέλου συγκαταλέγονται η τριπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής, η διαφορετική χαρτογράφηση του κινητήρα καθώς και ειδικά διαμορφωμένα καλύμματα για την περίσταση.

Η Superveloce Alpine εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 800 κ.εκ. ο οποίος υπόσχεται 145 ίππους στις 13.000 σ.α.λ. και μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ./ώρα.