Πέρα από τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της τα οποία θα πάρουν αρχικά την μορφή ενός SUV, η Τοyota φέρεται, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της στην Ευρώπη, Mat Harrison να ετοιμάζει ένα ακόμα περιπετειώδες μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα σε C-HR και RAV4.

«Οι κατηγορίες επεκτείνονται κατά τέτοιο τρόπο που ορισμένες δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα και μόνο προϊόν. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο προτάσεις ανά κατηγορία. Το C-HR είναι ένα καλό παράδειγμα καθώς μας έφερε 8% στην κατηγορία όντας ουσιαστικά μια συναισθηματική επιλογή. Το επιλέγουν περισσότερο για το στυλ, το design και την οδική του συμπεριφορά παρά για την πρακτικότητά του», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Toyota.

Πέρα από την αυταπόδεικτη δημοτικότητα του C-HR o Mat Harison άφησε να εννοηθεί επίσης ότι η Toyota προετοιμάζει μια μη «συναισθηματική» επιλογή για την κατηγορία η οποία θα προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα από το δυναμικό crossover της ιαπωνικής φίρμας.

«Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα αγοραστών C-SUV για τους οποίους ουσιαστικά δεν έχουμε μια πρόταση. Τα μοντέλα μας ανήκουν στην κορυφή της κατηγορίας, φλερτάροντας σχεδόν με τα premium. Άρα προφανώς αναζητούμε περαιτέρω λύσεις και προϊόντα στην SUV κατηγορία. Η Toyota προσδοκά σε 1,4 εκ. πωλήσεις στην Ευρώπη. Αυτό θα επιτευχθεί με την προσθήκη νέων προϊόντων τα οποία θα επεκτείνουν περαιτέρω την γκάμα των SUV και των crossover μας», πρόσθεσε μην αφήνοντας περιθώρια αμφιβολιών για τα σχέδια της Toyota σε ό,τι αφορά τη δημοφιλή κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.