Φωτογραφίες: Automedia

Η προηγούμενη γενιά της Χ5 «παρέλειψε» την ανανέωσή της, περνώντας απευθείας στη νέα γενιά η οποία φέρει την κωδική ονομασία GO5 και πρωτοεμφανίστηκε το 2018.

Με αυτό δεδομένο οι λήψεις του φωτογραφικού φακού θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν μια πρώτη αποτύπωση της ανανεωμένης εκδοχής του μοντέλου ωστόσο, κρίνοντας από ορισμένες λεπτομέρειες στο συγκεκριμένου πρωτοτύπου, μάλλον πρόκειται για κάτι διαφορετικό το οποίο ωστόσο δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της ανανέωσης της Χ5.

Ξεκινώντας από τα παράδοξα που παρεπιδημούν στις επιφάνειες του συγκεκριμένου πρωτότυπου, η BMW μάλλον δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να αξιοποιήσει προσωρινά φωτιστικά σώματα για την ανανεωμένη εκδοχή της Χ5.

Μια προσεκτική παρατήρηση στο πίσω τμήμα αποκαλύπτει την παρουσία απολήξεων που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες καμουφλάζ παραπέμπουν σαφώς στη διάταξη της X6 M50i ενώ ο μπροστινός προφυλακτήρας όσο και οι γαλάζιας απόχρωσης δαγκάνες των φρένων θυμίζουν την Χ5 Μ.

Παράλληλα, η παρουσία επιγραφών όπου αναγράφεται “Hybrid Test Vehicle” δεν αφήνει και πολλά περιθώρια λάθους ως προς το είδος του συνόλου που φιλοξενείται κάτω από τις επιφάνειες του συγκεκριμένου πρωτοτύπου χωρίς ωστόσο προς το παρόν να είναι σαφή τα επιμέρους χαρακτηριστικά του.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε της Χ8 Μ η οποία αναμένεται να αξιοποιήσει τον συνδυασμό ενός V8 4,4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 750 ίππους εξ ου και το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει στοιχεία από την M50i που εφοδιάζεται με τον παραπάνω κινητήρα αλλά και χαρακτηριστικά M.

Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι πρόκειται για μια νέα plug-in υβριδική έκδοση της Χ5 η οποία  θα προστεθεί στην γκάμα στο πλαίσιο της ανανέωσης του μοντέλου.