Πέτουρα με χέλι και Σαν Μιχάλη

Ενα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με λίγα και καλά υλικά.

Food styling: Κωνσταντίνος Μπουγιούρης/ Φωτογραφία: purplesheep.gr

 

 

Προετοιμασία 25΄ Μαγείρεμα 29΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

200 γρ. σέλερι

200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

1 λίτρο νερό

Αλάτι, πιπέρι

250 γρ. πέτουρα (ζυμαρικά σαν χυλοπίτες) ή κάποια άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

100 γρ. χέλι καπνιστό, ψιλοκομμένο

120 γρ. Σαν Μιχάλη ή παρμεζάνα ή κάποιο άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε το σέλερι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να γυαλίσουν, σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα πέτουρα. Βράζουμε για 14 λεπτά ακόμη. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό. Περίπου 2 λεπτά προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χέλι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο Σαν Μιχάλη και ωμό ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk