Το VW ID.3 είναι ήδη γεγονός και στους ελληνικούς δρόμους, το ID.4 βρίσκεται καθ΄οδόν ενώ μόλις προσφάτως ο όμιλος VW ανακοίνωσε ότι υπερδιπλασιάζει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση με στόχο τη διάθεση 26 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2030 ενώ σε ό,τι αφορά ειδικά την ομώνυμη φίρμα αυτή έχει ήδη υποσχεθεί την διάθεση ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων έως το 2025.

Και όπως όλα δείχνουν το ID. Space Vizzion είναι ένα από τα επόμενα μοντέλα που θα επιδιώξουν να συμβάλλουν στον παραπάνω φιλόδοξο στόχο όντας διαθέσιμο και στην Ευρώπη από το 2023 προτάσσοντας εκτός από το πρακτικό shooting brake αμάξωμα την θεαματική ηλεκτρική αυτονομία των 700 χλμ.

Την είδηση για την παραγωγή του Space Vizzion έκανε γνωστή ο επικεφαλής της VW Ralf Brandstatter ο οποίος με μια ανάρτησή του στο Linkedin ανακοίνωσε την εκκίνηση του προγράμματος «Aero B» το οποίο φρόντισε να διευκρινίσει δημοσιοποιώντας φωτογραφίες του δίπλα στο ID. Space Vizzion. Σύμφωνα με τις συστάσεις του ίδιου, το εσωτερικό αναμένεται να διαμορφωθεί στα πρότυπα ευρυχωρίας του Phaeton χάρη στην αποδοτική διάταξη την οποία εξασφαλίζει η ηλεκτρική τεχνολογία.’

Όπως και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της VW, έτσι και το ID. Space Vizzion θα έχει ως αφετηρία την ηλεκτρική αρχιτεκτονική MEB. Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τα ηλεκτρικά μοτέρ με τα οποία θα εφοδιάζεται μια ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι θα ξεκινά από τους 204 ίππους και θα φτάνει έως τους 306 ίππους σε συνδυασμό με τετρακίνηση.