Εξαιρετικά δημοφιλής, με φανατικούς θαυμαστές και επτάκις υποψήφιος για βραβείο Οσκαρ, ο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης Γουές Αντερσον μνημονεύεται συχνά για την εντυπωσιακή συμμετρία στα πλάνα του, τα παστέλ χρώματα των κάδρων του και την εμμονή που έχει με τις προσόψεις των art nouveau κτιρίων. Αποτελεί επίσης εδώ και κάποια χρόνια τη βασική πηγή έμπνευσης για έναν ενδιαφέροντα λογαριασμό στο Instagram όπου αναρτώνται φωτογραφίες τοποθεσιών στις οποίες θα μπορούσες εύκολα να φανταστείς τον Μπιλ Μάρεϊ ή τον Τζέισον Σουάρτσμαν (δύο από τους ηθοποιούς-φετίχ του) να στέκονται σκεπτικοί.

Το @accidentallywesanderson έχει πια ξεπεράσει τους 1,2 εκατομμύρια followers – στη λίστα με τους οποίους βρίσκονται και διάσημα ονόματα, από την Τζούλια Ρόμπερτς και τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ έως τη φωτογράφο Σίντι Σέρμαν – και εδώ και λίγο καιρό έχει ξεφύγει από τα περιθώρια του ψηφιακού κόσμου και έχει αποκτήσει φυσική μορφή, αυτή του ομότιτλου φωτογραφικού/ταξιδιωτικού λευκώματος.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος γράφει για την καλαίσθητη αυτή έκδοση που φιλοξενεί φωτογραφίες από κάθε ήπειρο, ακόμη και από την Ανταρκτική. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από δύο πολύ ωραία στιγμιότυπα της ζωής στην Πλατεία Συντάγματος με το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου και τους εύζωνες να κατέχουν, όπως θα ήταν αναμενόμενο, εξέχουσα θέση.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»