Τεστ covid και τεστ νοημοσύνης

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, προκύπτει από τον συνδυασμό της με την έξαρση της ασυναρτησίας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία και κρύβει πολλούς κινδύνους, η ειλημμένη απόφαση της αντιπολίτευσης να μετατρέψει την υγειονομική κρίση σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο λόγος κατά βάση είναι ένας: περιορίζει – ή πάντως υπονομεύει- την δυνατότητα αντιμετώπισης του προβλήματος με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Βασίμως μπορεί κανείς υποστηρίξει ότι η συνειδητή αυτή τακτική, αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλη ευκαιρία για ροκάνισμα της κυβέρνησης.

Το μόνο που επιτυγχάνεται όμως μέχρι στιγμής είναι το ροκάνισμα της αξιοπιστίας του ίδιου του κόμματος και του αρχηγού του.

Έχοντας επιλέξει την μονοθεματική και παρά ταύτα ασύντακτη αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εκτεθειμένος και αντιμέτωπος με την διαπίστωση που ανακουφίζει πολλούς, πάρα πολλούς: αν ήταν εκείνος στην εξουσία, η χώρα θα είχε βυθιστεί στο χάος.

Η εδραίωση αυτής της εκτίμησης ήλθε με την γνωστή ανάρτηση του Πολάκη από μία συνεστίαση στην οποία συμμετείχε εν μέσω απαγορευτικού.

Τα όσα ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν όσους εδώ και καιρό επισημαίνουν ότι όλα αυτά δεν είναι ούτε ατυχήματα, ούτε άτσαλες κινήσεις, ούτε πολιτική απειρία, ούτε δείγματα μαγκιάς και λεβεντιάς. Είναι δείγματα θράσους, του βασικότερου από τα δομικά συστατικά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία από τις προϋποθέσεις και προσφέρει τα διαπιστευτήρια ώστε να συμμετέχει κανείς στα ηγετικά του κλιμάκια – ίσως και όχι μόνο εκεί.

Το ζήτημα εδώ και καιρό, από τότε που κατείχαν όλοι αυτοί θέσεις ευθύνης, δεν ήταν ποτέ ο Πολάκης. Σε ό,τι τον αφορά, είναι απλώς μία αισθητικά ατυχής ενσάρκωση του πολιτικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι υπάρχει κάποιος άλλος, ευγενής και λογικός, π.χ. ο Ξανθός, που είναι τάχα ο πραγματικός εκπρόσωπος του κόμματος, είναι απλώς μία ψευδαίσθηση. Δεν υπάρχει κανένας άλλος, μόνο ο Πολάκης, ο Τσίπρας και μερικοί ακόμη, ανάλογης ιδιοσυγκρασίας και «φιλοσοφίας».

Το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκίμασε την τελευταία χυδαιότητα του πρώην υπουργού του, επίσης δεν πρέπει να εκπλήσσει. Αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα του, μάλλον και εκείνος τα ίδια κάνει. Όσο για το επιχείρημα ότι ο Πολάκης είχε τεστ 48 ωρών, καλύτερα να μην σχολιάζεται, γιατί θα οδηγηθεί κανείς σε άλλες διαπιστώσεις.

Υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο σε όλα αυτά; Φυσικά και υπάρχει και δεν είναι άλλο από την επίδειξη ότι δεν λογαριάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ μέτρα και πανδημίες, αν ο ιός τους βοηθά πολιτικά θα γίνουν φίλοι του.

Το μόνο που δεν μπορούν να καταλάβουν, είναι ότι με αυτήν τη στάση, ο Τσίπρας και τα πρωτοπαλίκαρα του χάνουν κάθε δικαίωμα άσκησης κριτικής στην κυβέρνηση. Θα φανεί αυτό σύντομα. Ό,τι και να ψελίσει κανείς τους για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, όλοι μαζί θα έχουν να απολογηθούν για τα πανδημικά τσιμπούσια του κρητικού συντρόφου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk