Tην πρόθεση να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα υποβληθούν στο εμβόλιο της εταιρείας του για τον κορωνοϊό εξέφρασε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, CNBC.

Ερωτηθείς σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα έκανε το εμβόλιο, αλλά και τι θα ήθελε να δει προσωπικά εκείνος και η οικογένειά του ώστε να αποφασίσουν να το κάνουν, ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, απάντησε ότι «πιστεύω πραγματικά στην ακεραιότητα και τις επιστημονικές δυνατότητες και του FDA (του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων) αλλά και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών. Από τη στιγμή που θα το εγκρίνουν, θα ξέρω ότι  είναι ασφαλές για τη οικογένειά μου».

Και πρόσθεσε ότι «προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να λάβω το εμβόλιο μεταξύ των πρώτων, ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαι ο πρώτος (που το έλαβε). Αλλά θα το προσπαθήσω και για την οικογένειά μου».

«Προηγούνται άλλοι»

Ωστόσο, ο Άλμπερτ Μπουρλά σημείωσε ότι τίθενται μερικά ηθικά ζητήματα.

«Εάν για παράδειγμα υπάρχουν λίγες δόσεις, δεν ξέρω κατά πόσον η κυβέρνηση –εννοώ το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων- θα συνιστούσε σε ανθρώπους της ηλικίας μου και του δικού εργασιακού φορτίου να είμαι ανάμεσα στους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο, οπότε θα ήθελα να το σεβαστώ αυτό. Αλλά θα προσπαθήσω να τους πείσω να μου επιτρέψουν να συμμετάσχω» επισήμανε.