Υβριδικά και ηλεκτροκίνητα ξεπερνούν σε πωλήσεις τα diesel στην Ευρώπη

Τα στατιστικά στοιχεία της Jato για τον μήνα Σεπτέμβριο προδίδουν μια ιστορική αλλαγή στο μείγμα των ευρωπαϊκών πωλήσεων αυτοκινήτων δίνοντας προβάδισμα σε εναλλακτικών τεχνολογιών αυτοκίνητα έναντι των diesel.

Τα αυτοκίνητα με υβριδική, ήπια υβριδική, plug-in υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης, τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρεία Jato για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με αυτά από το σύνολο των 1,3 εκ. αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, 327.800 μονάδες αντιστοιχούν σε αυτοκίνητα με κάποιου είδους ηλεκτρική τεχνολογία, εκπροσωπώντας μερίδιο 25% και 322.400 μονάδες σε πετρελαιοκίνητα.

Το 47% της αγοράς εξακολουθεί βέβαια να αντιστοιχεί σε βενζινοκίνητες εκδόσεις, ωστόσο το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε τα βενζινοκίνητα οχήματα εκπροσωπούσαν το 59% .

Σε ό,τι αφορά το διαχωρισμό ανάμεσα στις διαφορετικές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato, το Σεπτέμβριο από τις 327.800 μονάδες αυτοκινήτων με ηλεκτρική τεχνολογία που διατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή αγορά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα και τα plug-in υβριδικά μοντέλα απέσπασαν μερίδιο περίπου 25%  ενώ τα υπόλοιπα αφορούν υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν περίπου μια δεκαετία οι μισές πωλήσεις αυτοκινήτων αντιστοιχούσαν σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk