Ο Φώτης Θαλασσινός γεννήθηκε στην Κω και περνά τη ζωή του ανάμεσα στην Αθήνα και το νησί, παλεύοντας με τις αλήθειες του, τους δαίμονες του, τα στερεότυπα μιας κοινωνίας που αποδέχεται το διαφορετικό στη θεωρία αλλά το απομονώνει στην πράξη.

Από την Αθήνα της σεξουαλικής απελευθέρωσης, της εκτόνωσης της μοναξιάς με έρωτες της μιας βραδιάς, ο Φώτης, το τελευταίο διάστημα, απομονωμένος στη Κω αναζητά το δρόμο προς την αγιότητα. «Περιμένω να αγιάσω για να βλέπω την έκπληξη στα μάτια των άλλων, στην οπτική τους επαφή με το άκτιστο φως που θα με κυκλώνει», γράφει.

Στο βιβλίο του, «Περιπλανώμενος – Ο μονόλογος ενός συγγραφέα», καταθέτει τα προσωπικά του βιώματα από την εποχή της περιπλάνησης στην Ομόνοια, τα πάρκα και τις πλατείες της Αθήνας αλλά και από την καθημερινότητα του νησιού.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η επιβίωση ενός μοναχικού δημιουργού σε μια κλειστή νησιώτικη κοινωνία. Κρύβει μοναχική, επίμονη και επώδυνη προσπάθεια. «Αιμορραγώ, το βλέπουν μόνο αυτοί που θέλουν να το δουν», εξομολογείται.

Το βιβλίο του Φώτη Θαλασσινού, το δωδέκατο του συγγραφέα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οδός Πανός».