Αβγά με στάκα χανιώτικα

Μπορεί να είναι ένα πιάτο φουλ σε θερμίδες, είναι όμως και απίστευτης γεύσης. Συνοδεύεται συχνά με πατάτες τηγανητές. Θέλει προσοχή και επιμονή στο ανακάτεμα της στάκας για να βγάλει το βούτυρό της χωρίς να κολλήσει.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης/Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5’, Ψήσιμο 15’

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

5 κ. στάκα (θα βρείτε στα καταστήματα με κρητικά προϊόντα)

2 κ. αλεύρι

λίγο νερό

2 αβγά

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη στάκα σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει. Αφού λιώσει βάζουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, όταν αρχίσει να «κόβει» ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει κρεμώδης.

Αφήνουμε τη στάκα να βγάλει λίγο βούτυρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τα αβγά και τα τηγανίζουμε με το στακοβούτυρο. Στο τέλος βάζουμε πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk