H γαλλική φίρμα ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο θα αποκαλυφθεί, αρχικά ως concept car, στα τέλη του μήνα παίρνοντας την μορφή ενός compact SUV και έχοντας ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική.

Αν και το πρώτο δείγμα γραφής που δίνει στη δημοσιότητα η Renault είναι μάλλον λιτό ως προς τα συμπεράσματα που προσφέρει, είναι σαφές ότι το νέο concept car θα υπακούσει σε μια αιχμηρή αισθητική προσέγγιση και θα διαθέτει φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στην αθέατη πλευρά του θα βρεθεί η ηλεκτρική αρχιτεκτονική CMF-EV προϊόν εξέλιξης της συμμαχίας Renault-Nissan και η οποία έχει ήδη «δώσει» το Nissan Ariya.

Aν το γαλλικό SUV ακολουθήσει την ίδια λογική τότε θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες 65 και 90 kWh η οποία στην περίπτωση του σαφώς μεγαλύτερου Ariya παρέχουν 375 και 500 χλμ. αντίστοιχα, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για την αυτονομία του μικρού crossover της Renault.

Πλην του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου ως πρωτοτύπου ο όμιλος Renault θα προσθέσει ακόμα ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στην γκάμα του καθώς, όπως ανακοινώθηκε, σχεδόν ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και η έκδοση παραγωγής του Dacia Spring Concept το οποίο θα αξιώσει τον τίτλο του πιο προσιτού ηλεκτροκίνητου.