«Οι νέοι είναι η εξέλιξη, η ανάπτυξη, το μέλλον μας. Είμαι πολύ τυχερός που έχω έναν γιο πιο δημιουργικό από εμένα. Του δίδαξα πολλά, αλλά από εκείνον μαθαίνω κάθε ημέρα» εξομολογείται ο Γιώργος Βαφειάδης, ιδρυτής ενός από τα πιο δραστήρια και βραβευμένα σχεδιαστικά στούντιο του κόσμου, με έδρα τη Ρώμη.

«Οσο ο πατέρας μου μιλούσε με πελάτες, εγώ σχεδίαζα σε χαρτιά και ονειρευόμουν μεγάλα σκάφη για το μέλλον. Μερικά από αυτά τα σχέδια τα βρίσκω ακόμη στους τοίχους ναυπηγείων που επισκέπτομαι» θυμάται ο γιος του και τα τελευταία χρόνια στενός του συνεργάτης, Στέφανος Βαφειάδης και συμπληρώνει: «Αισθάνομαι πολύ άνετα όταν δουλεύω με έλληνες πελάτες γιατί έχουμε την ίδια νοοτροπία. Θέλουν το διαχρονικό, εκπληκτικό σχέδιο, που είναι ικανό να επιβιώσει στα μελλοντικά “trends”».

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ντιάνα Καρτσαγκούλη συνάντησε δύο από τους σημαντικότερους, διεθνούς ακτινοβολίας σχεδιαστές yachts, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν σε ελληνικά νερά, πάνω σε ένα από τα εντυπωσιακά δημιουργήματά τους, και μίλησαν για την αγάπη τους για το design, για τις προκλήσεις και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της δουλειάς τους και για τους ισχυρούς δεσμούς τους με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»