Επανήλθε η EMMA Capital για τη Vivartia

Εστειλε επιστολή προς τη MIG η οποία προς το παρών δεσμεύεται από την περίοδο αποκλειστικότητας που έχει δώσει στο fund της CVC

H MIG ενημέρωσε πως μετά από την ανακοίνωση της απόφασης της να παραχωρήσει στα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» περίοδο αποκλειστικότητας για τη διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση συμφωνίας για την αγορά της συμμετοχής της στην VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε έως και την 6/11/2020, δέχτηκε επιστολή ενδιαφέροντος από την εταιρία «EMMA CAPITAL LIMITED» για την απόκτηση της VIVARTIA.

Σε σχετική επιστολή της προς την EMMA η MIG, αφού ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, απήντησε ότι λόγω της συμφωνηθείσας περιόδου αποκλειστικότητας δεν δύναται επί του παρόντος να προσέλθει σε άλλες σχετικές συζητήσεις.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια η ΜIG είχε δεχθεί πρόταση από την Emma Capital του τσέχου μεγαλοεπενδυτή Γίρι Σμετς για την εξαγορά της Vivartia. Η πρόταση προέβλεπε την καταβολή τιμήματος 200 εκατ. ευρώ για το 92,1% που ελέγχει η MIG στη Vivartia και την ανάληψη τότε δανείων περίπου 380 εκατ. ευρώ του ομίλου τροφίμων. Σήμερα τα δάνεια της Vivartia ανέρχονται στα 424 εκατ ευρώ εκ των οποίων τα 374 είναι μακροπρόθεσμα και τα 50 βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk