Η κινεζική Lynk&Co ετοιμάζει την είσοδό της στη γηραιά ήπειρο, αξιοποιώντας το ίδιο ευέλικτο σχήμα χρονομίσθωσης και online υπηρεσιών που χρησιμοποιεί και στην αγορά προέλευσής της και το οποίο έχει αναδείξει τα μοντέλα της σε best-seller.

Αναλυτικότερα τα μοντέλα της Lynk&Co θα διατεθούν στην Ευρώπη από το 2021με βάση μηνιαίο μοντέλο χρονομίσθωσης το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ μηνιαίως και θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες και τις υποχρεώσεις που προϋποθέτει η «κατοχή» ενός αυτοκίνητου (ασφάλιση, τεχνικός έλεγχος, επισκευή και φορολογία).

Για την ακρίβεια, η μόνη δαπάνη που θα βαρύνει τους χρήστες θα είναι αυτή του καυσίμου ενώ, ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο πωλήσεων που ισχύει στην κινεζική αγορά δεν θα υπάρξουν φυσικά σημεία πώλησης με τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν το αίτημα τους online. Σε ό,τι αφορά τους τεχνικούς ελέγχους και τις επισκευές οι ιδιοκτήτες Lynk&Co θα εξυπηρετούνται από το ευρωπαϊκό δίκτυο της Volvo.

Επίσης όσοι δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους 30 ημέρες/μήνα και προκειμένου να μειώσουν το μίσθωμα, θα μπορούν να μοιράζονται αυτοκίνητα με άλλους χρήστες των υπηρεσιών της Lynk&Co, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν και το ύψος της τιμής για την «υπενοικίαση» του αυτοκινήτου τους. Σημειώνεται ότι η εγγραφή στην υπηρεσία για την χρονομίσθωση Lynk&Co προκειμένου όσοι το επιθυμούν να επωφελούνται από τις παραπάνω υπηρεσίες θα είναι δωρεάν.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο που θα κάνει την αρχή στην Ευρώπη, πρόκειται για το Lynk&Co 01 το οποίο με δεδομένη την τεχνολογική συνάφεια της κινεζικής φίρμας με την Volvo, αξιοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με το XC40 και εφοδιάζεται με plug-in υβριδικό σύνολο, αποτελούμενο από τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου και ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 260 ίππους.

Συνολικά η Lynk&Co προγραμματίζει τρία μοντέλα για την ευρωπαϊκή αγορά καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Alain Visser «δεν υπάρχει λόγος για περισσότερα από τρία. Για την ακρίβεια θεωρώ ότι αρχικά μπορούμε να δουλέψουμε με ένα μόνο μοντέλο. Όσο απλούστερα τόσο καλύτερα».

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό το μοναδικό στοιχείο που θα μπορεί να επιλέξει ο μισθωτής θα είναι για την απόχρωση, αν προτιμά μαύρο ή λευκό, προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερη ευελιξία όσο και ταχύτητα.

«Θα είμαστε η μοναδική εταιρεία όπου κάποιος θα κάνει την εγγραφή του στην υπηρεσία τη Δευτέρα και θα μπορεί να έχει παραλάβει το αυτοκίνητό του την Τετάρτη. Η απλότητα αποτελεί κλειδί για την φίρμα μας. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα “εξοργιστικά” απλά. Τόσο απλά όσο το να μοιράζεσαι μια πίτσα», σημείωσε ο επικεφαλής της Lynk&Co.