Στο περιθώριο της παρουσίασης της MC20, η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε την επόμενη προσθήκη στην γκάμα της η οποία θα πάρει την μορφή ενός μεσαίου crossover το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την Levante και θα μοιραστεί πολλά κοινά στοιχεία με το επιβλητικό coupe.

H Grecale όπως θα ονομάζεται το νέο crossover, θα αξιοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική με την εξόχως αθλητική Alfa Romeo Stelvio φιλοξενώντας ωστόσο στα σπλάχνα της τον ολοκαίνουριο V6 κινητήρα των 3,0 λίτρων που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο πίσω τμήμα της MC20, εξασφαλίζοντας 622 ίππους και 730 Nm ροπής.

Επίσης όπως ακριβώς και το άρτι αφιχθέν ιταλικό coupe, η Grecale θα είναι εξίσου διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση για την οποία αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, θα προσφέρει ανάλογες επιδόσεις με την V6 έκδοση βενζίνης ενώ θα επωφεληθεί και από κύκλωμα φόρτισης 800 Volt που θα την καθιστά συμβατή με υπερταχυφορτιστές 300 KW.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις που θα βρεθούν στον πυρήνα της γκάμας, η Maserati αναμένεται να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων το ήπιο υβριδικό σύνολο που εφοδιάζει την Ghibli, αποτελούμενο από δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδουν  συνδυαστικά 325 ίππους.

Πλην των κινητήριων συνόλων που θα απαρτίζουν την γκάμα, η Grecale συνοδεύεται από μια σειρά τολμηρών ανακοινώσεων μεταξύ των οποίων η υπόσχεση για την μεγαλύτερη «τελική» αλλά και για τον καλύτερο χρόνο επιτάχυνσης της κατηγορίας της. Ανάλογη θα είναι η προσέγγιση και σε επίπεδο ευρυχωρίας καθώς και ως προς αυτήν την παράμετρο η ιταλική φίρμα θα στοχεύσει στην κορυφή της κατηγορίας παρά τις περισσότερο αθλητικές καταβολές της.  Παράλληλα σε πλήρη αρμονία με αυτές  η ιταλική φίρμα υπόσχεται υποδειγματική σε επίπεδο δυναμικότητας οδική συμπεριφορά.

Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν φυσικά με την απαραίτητη ιταλική φινέτσα που διέπει τις προτάσεις της Maserati. Ήδη μάλιστα έχουν διαρρεύσει τα πρώτα δείγματα του crossover μοντέλου με την εμφάνιση των πρώτων εικόνων από τα προπλάσματων της Grecale.

Σε ό,τι αφορά τη δυναμική επανεκκίνηση της Maserati, αξίζει να σημειωθεί ότι η MC20 και η Grecale αποτελούν μόνο την αρχή για τα συνολικά 13 νέα και ανανεωμένα μοντέλα που ετοιμάζεται η ιταλική φίρμα να παρουσιάσει μέσα στην επόμενη τριετία, ανανεώνοντας ολοκληρωτικά την γκάμα της η οποία θα αυξήσει την περιεκτικότητά της σε ηλεκτρική τεχνολογία.