Πανέμορφες, με προσωπικότητα και μαύρες σε έναν χώρο που φόρεσε επιτέλους τα γυαλιά του και άρχισε να βλέπει ότι η ομορφιά δεν έχει μόνο μία απόχρωση. Το μαύρο δέρμα έχει αρχίσει να κατακτά τη θέση που του αναλογεί στον μέχρι πρότινος πάλλευκο κόσμο της μόδας, έστω και αν ακόμα και στις μέρες μας εμπίπτει στην κατηγορία του «diverse».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αντούτ Ακέτς, η καλλονή από το Νότιο Σουδάν που μεγάλωσε μέχρι τα επτά της στην Κένυα και μετανάστευσε με τη μητέρα της και τα πέντε αδέρφια της στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή της. «Πριν από οτιδήποτε άλλο είμαι μια πρόσφυγας και είμαι πολύ περήφανη για αυτό» έλεγε σε συνέντευξή της. Το πολύ σκούρο, εβένινο χρώμα του δέρματός της και το υπέροχο σώμα της αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα ρούχα των σχεδιαστών της υψηλής ραπτικής, όπως ο οίκος Ιβ Σεν Λοράν στο ντεφιλέ του οποίου (Ανοιξη-Καλοκαίρι 2017) έκανε το ντεμπούτο της στα 16 της εξασφαλίζοντας και ένα συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management.

Πολύ πρόσφατα ήρθε να προστεθεί στη σειρά των μαύρων γυναικών που φέρνουν τις πασαρέλες σε επαφή με μια πιο ρεαλιστική φυλετική κατανομή του πληθυσμού στον κόσμο ένα νέο όνομα: Μαλίκα Λουμπάκ (φωτό). Με ή χωρίς την άφρο αφάνα της, η ευειδής 25χρονη Βελγίδα με καταγωγή από το Τζιμπουτί, η οποία υπογράφει ως La Djiboutienne στον λογαριασμό της στο Instagram, δεν είναι μόνο ένα πανέμορφο πρόσωπο και ένα ελαφίσιο σώμα αλλά και μια ανήσυχη γυναίκα της εποχής της.

Η Μαριλένα Αστραπέλλου γράφει στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με Το Βήμα της Κυριακής για τα πανέμορφα, επιτυχημένα και με κοινωνικές ανησυχίες κορίτσια που αποδεικνύουν ότι Black Beauty Matters, κάνοντας επίσης μια αναδρομή στη σταδιοδρομία της «παλιάς φρουράς», της Ναόμι Κάμπελ και της Ιμάν δηλαδή.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής».