Με έντονο lifestyle χαρακτήρα (που αποτυπώθηκε στην μετατροπή του London Eye σε ένα τεράστιο γράμμα «Q» χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά φώτα, λίγο πριν από την επίσημη επαναλειτουργία του διάσημου αξιοθέατου) και τεχνολογικές καινοτομίες που -ελπίζει ότι- θα την φέρουν ανάμεσα στους κορυφαίους στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, η Hyundai θα λανσάρει μια νέα σειρά ηλεκτρικών (EV) οχημάτων με αριθμητική ονομασία κάτω από τη νέα μάρκα IONIQ, με τους ζυγούς αριθμούς να χρησιμοποιούνται για τα sedan μοντέλα και τους μονούς αριθμούς για τα SUV.

Το πρώτο μοντέλο θα είναι το CUV μεσαίου μεγέθους IONIQ 5 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 και βασίζεται στο concept EV ’45’, τo οποίo παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) του 2019 στη Φρανκφούρτη.

Το 2022 η Hyundai θα παρουσιάσει το sedan IONIQ 6, βασισμένο στο νεότερο concept car ‘Prophecy’, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2020 και θα ακολουθήσει το IONIQ 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024. Κοινό χαρακτηριστικό των μοντέλων της IONIQ θα είναι η Ηλεκτρική Αρθρωτή Παγκόσμια Πλατφόρμα, γνωστή ως E-GMP, που θα επιτρέπει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και μεγάλης αυτονομίας κίνησης, χωρίς ωστόσο να παρέχονται σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία για τους δύο κρίσιμους αυτούς τομείς.

Συνολικά το Hyundai Motor Group στοχεύει στην πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μερίδιο αγοράς 10%, ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών (EV) οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025. Παράλληλα, σύμφωνα με τη «Στρατηγική 2025», η Hyundai Motor Company στοχεύει να γίνει, έως το 2025, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων και FCEV -τεχνολογίας κυψελών καυσίμου-αυτοκινήτων.