Κολοκυθανθοί γεμιστοί

Προσθέτουμε στη γέμιση χόντρο (χοντροαλεσμένο σιτάρι) και το αποτέλεσμα απογειώνεται γευστικά.

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 30′, Μαγείρεμα 20′

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

30 κολοκυθανθοί

2 κολοκυθάκια τριμμένα

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

1 σκελίδα σκόρδου

200 γρ. ρύζι

100 γρ. χόντρος

½ ματσάκι (½ φλ.) άνηθος, ψιλοκομμένος

½ ματσάκι (½ φλ.) δυόσμος, ψιλοκομμένος

½ ματσάκι (½ φλ.) μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 φλ. ελαιόλαδο

3 ντομάτες, σε φέτες

2 φλ. σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο ή ζεστό νερό

Χυμός από 2 λεμόνια

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς (αφαιρούμε τα κοτσανάκια). Τους πλένουμε και τους βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κολοκύθι, την ντομάτα, τα κρεμμύδια και, στον ψιλό τρίφτη, το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι, τον χόντρο, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το μισό λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τους κολοκυθανθούς. Τους κλείνουμε προσεκτικά. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τις φέτες ντομάτας και τοποθετούμε στη σειρά τους γεμιστούς ανθούς. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον ζωμό ή το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk