Πιπεροκεφτέδες

Εύκολοι, πρωτότυποι και αφράτοι κεφτέδες – ιδανικός καλοκαιρινός μεζές.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 20′, Αναμονή: 30′, Τηγάνισμα: 30′

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους

3 αβγά

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 200 γρ. ακόμη

2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τις πατάτες. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και τiς λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε καλά, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk