Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν ανάπτυξη κάτω από το 2% το 2019 και επιβράδυνσή του ρυθμού ανάπτυξης στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Διαψεύδουν το αφήγημα Μητσοτάκη

«Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, αφού διαψεύδουν το βασικό προεκλογικό του αφήγημα για ανάπτυξη 4%», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2019 στο 1%, από 2,8% το β΄ τρίμηνο, που είχε επιτύχει η αντιαναπτυξιακή -υποτίθεται- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το «τι πραγματικά έφταιξε κι από ανάπτυξη 2,2% το α΄ εξάμηνο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, «κατάφεραν» να την μειώσουν στο 1,6% στο β΄εξάμηνο -προτού μάλιστα προκύψουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία λόγω κοροναϊού».

«Ας σταματήσει, λοιπόν, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα η κυβέρνηση, όπως κάνει ακόμα και μετά τα σημερινά αρνητικά αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.

Όνειρο προεκλογικής νυχτός

«Όσο κι αν προσπαθούν με αόριστες υποσχέσεις για επενδύσεις να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία τα νούμερα είναι αδυσώπητα για την κυβέρνηση -η οποία μάλιστα είχε συνδέσει και όλες τις υποσχέσεις, για στήριξη της μεσαίας τάξης, σε επιδόσεις της οικονομίας που πλέον αποτελούν όνειρο προεκλογικής νυκτός», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε μια συγκυρία δύσκολη παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα».

«Μετά τη δεκαετή κρίση, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες περιπέτειες», συμπληρώνει ο Αλέξης Χαρίτσης και καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση «επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην διακινδυνεύει όσα με θυσίες και τεράστια προσπάθεια πέτυχαν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».