Εννέα ημέρες περιθώριο προκειμένου να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους επί των δασικών χαρτών έχουν οι ενδιαφερόμενοι σε επτά περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, στις 27 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων σε Νέα Ερυθραία, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι, Πεύκη, Λυκόβρυση, Ψυχικό και Μεταμόρφωση. Για τους κατοίκους εξωτερικού η καταλυτική ημερομηνία είναι η 18η Μαρτίου 2020.

«ΤΑ ΝΕΑ» πέρα από τις περιοχές όπου τελειώνουν οι προθεσμίες παρουσιάζουν και αυτές στις οποίες ξεκινά η ανάρτηση σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το πακέτο με τις 258 περιοχές όπου εντός του μήνα προχωρεί η μερική κύρωση των δασικών χαρτών μαζί με τα μέτρα που προωθούνται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να τρέξει πιο γρήγορα η εξέταση των αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών.

-Σε ποιες περιοχές ξεκινά η ανάρτηση των δασικών χαρτών στα τέλη Φεβρουαρίου

-Τι ισχύει για την υποβολή αντιρρήσεων. Πώς σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τη χρονοβόρα διαδικασία εξέτασής τους

-Τι πρόκειται να γίνει με κρίσιμα ζητήματα όπως η αυθαίρετη δόμηση εντός των δασών, η θεσμοθέτηση ορίων σχεδίων πόλεων και οικισμών και οι εκχερσώσεις δασών

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τρίτη