Εχει διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε συμφωνικά έργα αλλά και σε όπερες. Εχει επίσης διατελέσει Μουσικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής της Νίκαιας και της Οπερας της Ουάσιγκτον.

Ο αρχιμουσικός Φιλίπ Ογκέν είναι ένας άνδρας παθιασμένος με τη δουλειά του, φαίνεται αυτό από τον πληθωρικό τρόπο με τον οποίο μιλάει για τη μουσική και τους μουσικούς.

Ετσι, με πάθος διευθύνει τώρα την «Υπνοβάτιδα» του Μπελίνι σε μία ακόμη συνεργασία του την Εθνική Λυρική Σκηνή. Και θα επανέλθει τους προσεχείς μήνες, για να διευθύνει δύο ακόμη νέες παραγωγές της ΕΛΣ: Τον «Ντον Κάρλος» του Βέρντι (8 Δεκεμβρίου 2019 έως 5 Ιανουαρίου 2020, αίθουσα Σταύρος Νιάρχος) και τον «Ριγκολέτο» του ίδιου συνθέτη (Ιούνιος 2020, Ηρώδειο).

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο καταξιωμένος μαέστρος μιλάει στον Κοσμά Βίδο για τη ζωή του και την τέχνη του. Και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ένας καθοδηγεί και εμπνέει τους μουσικούς της ορχήστρας και τους σολίστες του, αναβιώνοντας τα μεγάλα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»