• Αναζήτηση
 • 2020: A Space Odyssey

  Απέχουμε μόλις έναν χρόνο, ίσως κάτι λιγότερο, ίσως κάτι περισσότερο, από τη μεγάλη στιγμή.

  null

  Την είπαν «νέα κούρσα του διαστήματος». Εδωσαν στους πρωταγωνιστές της, τρεις όχι ιδιαίτερα όμορφους, αλλά οπωσδήποτε χαρισματικούς άνδρες, την προσοχή, τα φώτα και τα εξώφυλλα που απήλαυσαν και οι αστροναύτες πριν από 50 χρόνια.

  Υπήρξαν επιεικείς με τα ατυχήματά της, λυρικοί με τις επιτυχίες της. Στάθηκαν αντικειμενικοί, όσο τέλος πάντων είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή που διψά για κλικ και πηχυαίους τίτλους, χωρίς να επιδιώξουν να στέψουν κάποιον νικητή πρόωρα.

  Τώρα που στο βάθος του ορίζοντα μοιάζει να διαφαίνεται η σιλουέτα εκείνου που θα κόψει πρώτος το νήμα όλοι οι εκπρόσωποι των μεγάλων δυτικών μέσων ενημέρωσης λαμβάνουν θέσεις εκκίνησης στην αφετηρία της εξύμνησης.

  Το έναυσμα το έδωσε στις αρχές Οκτωβρίου η «Washington Post» του Τζεφ Μπέζος, η οποία σχεδόν ανακήρυξε πρωταθλητή τον ανταγωνιστή της δικής του Blue Origin: είναι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Virgin Galactic που θα πρωτεύσουν στον αγώνα για τις τουριστικές πτήσεις στο διάστημα μέσα στο 2020. Ο Μπέζος μοιάζει να αρκείται στο αργυρό μετάλλιο, ο Ελον Μασκ στο χάλκινο.

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Μάρκος Καρασαρίνης εξετάζει τα τελευταία δεδομένα στην επερχόμενη εμπορική εκμετάλλευση του Διαστήματος που μας πλησιάζει γοργά.

  Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

  Δείτε επίσης
  BHMAgazino
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk