Τρίτο εκτός έδρας ματς, τρίτη απώλεια βαθμών για την Μπαρτσελόνα φέτος στην La Liga και ο Ενρέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσε παρά να αναλάβει την ευθύνη για την τραγική εικόνα της ομάδας του κόντρα στην Γρανάδα.

O προπονητής των Καταλανών παραδέχτηκε ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν άξιζαν να κερδίσουν και πλέον το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για εκείνον.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν επηρέασε το γρήγορο γκολ: «Μπορεί, αλλά προσωπικά δεν το νομίζω. Αυτό που ξέρω είναι, ότι είμαστε πολύ κακοί εκτός έδρας. Προσπαθούσαμε να γυρίσουμε, αλλά εκείνοι ήταν πολύ καλά στημένοι. Ήρθε, όμως, και το 2-0 κι έγινε πολύ περίπλοκο. Εκτός έδρας δεν κάνουμε καλά παιχνίδια και ο αντίπαλός μας έφτασε στην πρώτη θέση. Δεν είναι όμως δικαιολογία αυτό».

Για το τι τον νευριάζει πιο πολύ: «Θα δούμε. Πάντα είσαι υπεύθυνος για το τι συμβαίνει. Αυτοί που δρουν και κερδίζουν ή χάνουν είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά νιώθω υπεύθυνος για αυτό που συνέβη. Μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις, αλλά όταν χάνεις πρέπει να μπορείς να λες, ότι άξιζες να κερδίσεις. Κι εμείς δεν αξίζαμε να κερδίσουμε».

Για το ότι είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα πιο πολλά γκολ η Μπαρτσελόνα: «Δεν είχα αυτό το στατιστικό και δεν έχει καμία σχέση με όσα κάνουμε τα τελευταία χρόνια».