Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Premier League, καθώς επικράτησε της Τσέλσι με σκορ 2-1 στο «Stamford Bridge». Οι «κόκκινοι» ήταν καταιγιστικοί και  επέβαλλαν τον ρυθμό τους έως το 70ο λεπτό όταν ο Καντέ μείωσε σε 1-2 και οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του ματς, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες.

Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους οι Άρνολντ με απίστευτο σουτ εκτός περιοχής στο 14′ και ο Φιρμίνο με άπιαστη κεφαλιά στο 30ο λεπτό. Οι Κέπα και Αντριάν ήταν εξαιρετικοί,κάνοντας απίστευτες αποκρούσεις.

Η Λίβερπουλ πετυχαίνει την έκτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες και παραμένει μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας (18β.), ενώ η Τσέλσι θα πέσει στην 11η θέση με μόλις 8 βαθμούς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ βγήκε νικητής στη «μονομαχία» με τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Η Λίβερπουλ είχε το έλεγχο στα πρώτα 10 λεπτά, προσπαθώντας να πατήσει την περιοχή του Κέπα, ωστόσο η Τσέλσι πήρε μέτρα στο γήπεδο και έγινε πιο απειλητική.

Οι δύο ομάδες ασκούσαν υψηλή πίεση από την αρχή, δημιουργώντας «τρελό» ρυθμό.

Στο 14ο λεπτό ο Μανέ κέρδισε φάουλ από τον Κρίστενσεν λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Σαλάχ «πάτησε»την μπάλα και ο επερχόμενος Άρνολντ την έστειλε με ένα κεραυνό στο παραθυράκι του Κέπα για το 0-1 της Λίβερπουλ.

Η αντίδραση των «Μπλε» ήταν εξαιρετική στα επόμενα πέντε λεπτά, ωστόσο οι «κόκκινοι» συνέχισαν να πρεσάρουν ψηλά και να επιβάλλουν ξανά το ρυθμό τους

Στο 25ο λεπτό ο Έιμπραχαμ έχασε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Αντριάν έκλεισε το οπτικό πεδίο του νεαρού και τον κέρδισε στο τετ α τετ. Την πανέμορφη πάσα πέρασε ο Κρίστενσεν πίσω από το κέντρο.

Στο 27ο λεπτό ο Αντριάν έκανε ακόμα μία πανέμορφη απόκρουση και ο Αθπιλικουέτα σκόραρε για το 1-1 μετά από φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή. Το γκολ όμως  ακυρώθηκε, μετά την χρήση VAR, αφού στην αρχή της φάσης ο Μάουντ που υποδέχθηκε την μπάλα, βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ.

Τρία λεπτά μετά (30’) ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Φιρμίνο σηκώθηκε ανενόχλητος και πέτυχε το 0-2 με τρομερή κεφαλιά στη γωνία του Κέπα.

Στο 38ο λεπτό ο Κρίστενσεν συγκρούστηκε με τον Τομόρι και χτύπησε στο γόνατο. Ο θηριώδης στόπερ έμεινε αρκετά λεπτά πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ο Ζουμά πήρε την θέση του.

Η Λίβερπουλ μπήκε  «καυτή» και στο δεύτερο μέρος και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τους Φιρμίνο και Μανέ, ενώ στην πρώτη ο Κέπα είπε «όχι» σε απίστευτο σουτ του Βραζιλιάνου.

Οι πρωτοπόροι της Premier League δεν άφησαν «το πόδι από το γκάζι», συνεχίζοντας να απειλούν την εστία της Τσέλσι, την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν με κόντρες. Κατά συνέπεια ξαναείδαμε  έναν «τρελό» ρυθμό στο ματς.

Οι «Μπλε» ισορρόπησαν αρκετά το παιχνίδι, ωστόσο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έβρισκε τον τρόπο να αμύνεται σωστά και να δημιουργεί προϋποθέσεις για να σκοράρει τρίτο γκολ.

Στο 70ο λεπτό ο Ενγκολό Καντέ έστειλε την μπάλα στην εστία του Αντριάν με σουτ «χειρουργικής ακρίβειας». Ο Γάλλος πήρε τα βήματα στον άξονα και εκτέλεσε με σχετική άνεση, δίνοντας ανάσα και ελπίδες στην Τσέλσι.

Οι γηπεδούχοι πήραν  τον έλεγχο του ματς μετά το τέρμα του Καντέ και έμοιαζαν πιο αποφασισμένοι στα  τελευταία λεπτά, χάνοντας ανεπανάληπτες ευκαιρίες.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τεράστια αγωνία για τους φίλους της Λίβερπουλ, αφού η Τσέλσι πίεσε ασφυκτικά, έχασε τα… άχαστα και τελικά ηττήθηκε από τους πρωτοπόρους της Premier League.