Ο Κλέι Τόμπσον δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήθελε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Για να συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια θα πρέπει να επιστρέψει κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν και να δείξει πολύ καλό πρόσωπο.

Ο γιατρός και παλαιότερα ειδικός συνεργάτης πολλών ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, Τιμ Χιούιτ, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του καθώς τόνισε πως ο Τόμπσον θα πρέπει να επιστρέψει σε δύο χρόνια, ενώ επεσήμανε πως τον πρώτο χρόνο της επιστροφής του δεν θα είναι ο ίδιος παίκτης.

«Παρακαλώ, πείτε το στον Κλέι Τόμπσον. Δεν είναι η γνώμη μου, δεν είναι θέμα γνώμης. Είναι θέμα επιστήμης, δεδομένων και γεγονότων. Στον κόσμο δεν αρέσει αυτό που ακούει, αλλά δεν αλλάζει τα δεδομένα. Και αυτά λένε ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος νέου τραυματισμού πριν τα 2 χρόνια, ενώ στον πρώτο χρόνο, δεν είσαι ο ίδιος παίκτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χιούιτ.

Υπενθυμίζεται πως ο Τόμπσον τραυματίστηκε στο 6ο ματς των τελικών του NBA μεταξύ των Ράπτορς και των Γουόριορς και λίγες μόλις μέρες μετά τον τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ στον αχίλλειο τένοντα.