«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην οικογένεια της Γιουβέντους μετά τη σύλληψη οπαδών των «μπιανκονέρι», οι οποίοι προσπάθησαν να εκβιάσουν το σύλλογο.

Η διοίκηση της «Γηραιάς Κυρίας» έχει αποφασίσει εδώ και μερικό διάστημα να αλλάξει την πολιτική διαχείρισης των εισιτηρίων και να μειώσει τα προνόμια των ultras, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους συνδέσμους.

Σαν αποτέλεσμα, οι δυο πλευρές ήρθαν σε μια άτυπη κόντρα, η οποία κατέληξε με τη σύλληψη 12 μελών συνδέσμων της ομάδας που βρίσκονται πλέον στα χέρια των Αρχών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Corriere Della Sera, ο πρόεδρος της Γιουβέντους Ανιέλι παραδέχθηκε στην κατάθεσή του πως ο σύλλογος δέχθηκε εκβιασμούς από μερίδα των τιφόζι.

«Πηγαίνεις στο πέταλο παίρνοντας το δικό σου ρίσκο, ειδικά στο κέντρο του. Δεν είναι όλοι στο πέταλο εγκληματίες, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιοι αρχηγοί των ultras που δυνητικά μπορούν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες.

Το 2018, έπειτα από κάποια περιστατικά, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να προχωρήσουμε σε καταγγελίες. Το κάναμε για να αποδείξουμε γραπτώς ότι προσπαθούσαμε να καταπολεμήσουμε την κατάσταση. Γνώριζα πάντα ότι τα γκρουπ των ultras είναι ικανά να εκβιάσουν και να πληγώσουν τον σύλλογο» ήταν τα λόγια του.