Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ανέλαβε μια σπουδαία πρωτοβουλία και οι ποδοσφαιριστές της Superelague 1, ενώθηκαν δείχνοντας αλληλεγγύης σε όσα αντιμετωπίζουν οι αθλητές των χαμηλότερων κατηγοριών.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Βόλου με τον ΟΦΗ με τον οποίο ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, σε όλες τις αναμετρήσεις οι παίκτες δεν θα αγωνιστούν στο πρώτο λεπτό, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

Ο Π.Σ.Α.Π. εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση και φαίνεται πως στις τάξεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών υπάρχει πολύ μεγάλη συσπείρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για 60 δευτερόλεπτα αφήνουμε την μπάλα και στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στην αδικία, απέναντι σε εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι εργαζόμενος και έχει δικαιώματα.

Πορευόμαστε ενωμένοι και διεκδικούμε τα αυτονόητα. Ασφαλιστική κάλυψη για τους συναδέλφους μας στη Sl2, Football League και τα προστατευόμενα μέλη τους.

Ποτέ ξανά ποδοσφαιρικός αγώνας με ανασφάλιστους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές. Για εμάς όταν πονάει ένας ποδοσφαιριστής, πονάμε όλοι, όχι όμως για πολύ, γιατί η δράση σταματά τον πόνο»