Ένα πρωτοφανές σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς οι «Times» αποκαλύπτουν πως η Λίβερπουλ είχε χακάρει το σύστημα scouting της Μάντσεστερ Σίτι το 2013.

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι τον Σεπτέμβριο του 2013 απευθύνθηκε σε εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διαπιστώσει αν το σύστημα scouting της ομάδας είχε παραβιαστεί. Οι υποψίες στους ανθρώπους της Σίτι δημιουργήθηκαν, όταν η Λίβερπουλ κινήθηκε για την απόκτηση του Πάολο Φερνάντες από την Σαραγόσα, παίκτη που «απασχολούσε» και τους «πολίτες». (μετέπειτα ο παίκτης υπέγραψε στη Σίτι, το 2017 και πλέον παίζει στην Περούτζια).

Μάλιστα, τα περιστατικά φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν ελάχιστο διάστημα μετά τη μετακόμιση τριών σκάουτερ από τους «πολίτες» στο Λίβερπουλ.

Οι δύο από τους τρεις, οι Ντέιβ Φάλοους και Τζούλιαν Γουάρντ, φέρονται να έχουν κάνει πολλές φορές το συγκεκριμένο πράγμα. Χρησιμοποιούσαν τον κωδικό πρόσβασης ενός πρώην συναδέλφου τους στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο τρίτος σκάουτερ, Μάικλ Έντουαρντς, είναι σήμερα αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ.

Οι δύο ομάδες κατέληξαν τότε σε συμβιβασμό ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών, χωρίς ποτέ να απαγγελθούν κατηγορίες είτε στη Λίβερπουλ είτε σε άτομα από δικαστήρια. Η θέση της εταιρίας που έχει την ευθύνη του λογισμικού της Μάντσεστερ Σίτι (Scout7) είναι ότι ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάποιο περιστατικό παραβίασης λογισμικού.

Τόσο οι άνθρωποι της Σίτι, όσο και εκείνοι της Λίβερπουλ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό στην εφημερίδα.

Οι συγκεκριμένες υποψίες οδήγησαν τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Σίτι να ολοκληρώσουν άρον – άρον τις μεταγραφές των Φερναντίνιο και Χεσούς Νάβας από τις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σεβίλλη, αντιστοίχως.