Στο… ρελαντί και χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, η ΑΕΚ επικράτησε με άνεση της Λαμίας στο ΟΑΚΑ με 2-0 και συνέχισε με τη νίκη την πορεία της στο πρωτάθλημα. Η Ένωση ήταν καλή για 60 λεπτά, έβγαλε φάσεις, είχε λύσεις στην επίθεση και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Μιας και τα δύο τέρματα του αγώνα σημειώθηκαν πριν την ανάπαυλα.

O Nίκος Κωστένογλου άφησε στην άκρη το 3-5-2, παρατάσσοντας την ΑΕΚ με ένα 4-2-3-1 και τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης. Η Ένωση από το ξεκίνημα του ματς έδειξε να έχει προσαρμοστεί στην εν λόγω τακτική, πατώντας καλά στο γήπεδο και φτάνοντας στην περιοχή της Λαμίας.

Στο 6’ το σουτ του Λιβάγια ανάγκασε τον Βελλίδη σε μια δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 9’ το γυριστό που επιχείρησε ο Αλμπάνης δεν βρήκε στόχο. Η ΑΕΚ είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε για ένα γκολ, με την άμυνα της Λαμίας να έχει όμως απαντήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που άσκησε η ΑΕΚ στα πρώτα 20 λεπτά και σταδιακά βγήκαν μπροστά. Στο 26’ μάλιστα ο Καραμάνος έπιασε ένα δυνατό βολέ από την καρδιά της περιοχής της Ένωσης, με την μπάλα όμως να φεύγει εκτός.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 30’, με ένα σουτ του Λόπες που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Ωστόσο στο 37’ η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ που αναζητούσε από νωρίς. Ο Λιβάια ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Πλιάτσικα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ένωση δεν θα κατεβάσει στροφές μετά το γκολ και θα δημιουργήσει άλλες δύο φάσεις για γκολ, πριν την ανάπαυλα. Αρχικά με τον Γιακουμάκη και στη συνέχεια με τον Αλμπάνη, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως θα γίνει το 2-0, μετά από χρήση VAR. Ο Βράνιες έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά ως οφσάιντ. Ωστόσο ο ρέφερι έκανε χρήση του VAR και μέτρησε κανονικά το τέρμα, με την ΑΕΚ να κάνει έτσι το 2-0 πριν τελειώσει το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο, αποδίδοντας ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο και βγάζοντας φάσεις για γκολ. Στο 47’ ο Κρίστιτσιτς είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Βελλίδη, ενώ τρία λεπτά το σλάλομ και το τελείωμα του Λιβάγια δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο 63’ ο Βράνιες έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όμως η κεφαλιά που έπιασε ανενόχλητος μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε ελάχιστα άουτ. Από εκεί και μετά το τέμπο του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Κωστένογλου άλλαξε πράγματα στην ενδεκάδα του και γενικώς ο ρυθμός του αγώνα κατέβηκε.

Η ΑΕΚ κρατούσε άλλωστε στα χέρια της αυτό που ήθελε και δεν έδειχνε τη διάθεση να… πιέσει καταστάσεις, για ένα τρίτο τέρμα. Στο 84’ ο Βέρντε θα πιάσει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Βελλίδη σε μία ακόμα επέμβαση.

Ενώ δύο λεπτά μετά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια έφυγε άουτ. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να επιστρέφει με επιτυχία στη δράση, πετυχαίνοντας τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (76’ Γαλανόπουλος), Ζεράλδες (71’ Βέρντε), Λιβάγια, Αλμπάνης (63’ Κλωναρίδης), Γιακουμάκης

Λαμία (Σ. Αντωνίου, 3-5-2): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Σάλιακας, Δημούτσος (85’ Μπουλούλης), Μπεχαράνο (36’ Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ρόμανιτς (65’ Τουράμ), Καραμάνος