Ο μέσος της Άρσεναλ (δανεικός από την Ρεάλ), φάνηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τα όσα βίωσε στο παιχνίδι με την Λίβερπουλ και την επίσκεψη (24/8) της Άρσεναλ στο «Anfield».

Ο Ισπανός στάθηκε στην ώθηση και την ψυχική δύναμη που δίνουν οι φίλοι των «reds» στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, με συνέπεια κάθε ομάδα να περνά πολύ δύσκολες στιγμές μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο με αυτό που συνάντησα στο Anfield», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στη «Guardian».

Στην συνέχεια μίλησε με άκρως κολακευτικά σχόλια για την αγωνιστική κατάσταση της Λίβερπουλ, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού που έχει επιβάλει ο Γερμανός τεχνικός, ενώ εξήγησε τι τους δυσκόλεψε στην ήττα με 3-1: «Δεν έχω ξαναδεί μία ομάδα να παίζει καλύτερα, με ανάλογο τρόπο πίεσης και με τέτοια ώθηση από τον κόσμο της.

Σου κόβουν την ανάσα. Ξοδεύεις τόσο χρόνο αμυνόμενος και μόλις θελήσεις να κάνεις κάτι με την μπάλα, μόλις θελήσεις να αναπνεύσεις, τότε αυτοί βρίσκονται πάλι ενώπιον σου».

Τέλος ο παίκτης των «κανονιέρηδων» σχολίασε την σύγκριση της ομάδας του με την Λίβερπουλ, αλλά και τα στοιχεία που θέλει να περάσει στην Άρσεναλ ο Ουνάι Έμερι σε σχέση με αυτά που ήδη έχει καταφέρει να περάσει ο Κλοπ στους πρωταθλητές Ευρώπης.

O 23χρονος μέσος, τόνισε πως οι Λονδρέζοι θα βρίσκονται στα 10 κορυφαία κλαμπ του κόσμου εντός λίγων ετών: «Δεν μπορούμε να συγκριθούμε αυτή τη στιγμή. Δουλεύουμε ορισμένα κοινά πράγματα, όμως ο Κλοπ βρίσκεται στην Λίβερπουλ από το 2015.

Ο Ουνάι ήρθε την περασμένη σεζόν. Σε λίγα χρόνια η Άρσεναλ θα βρίσκεται ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες ομάδες του κόσμου και θα παλεύει για κάθε τρόπαιο».