Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Tο νέο σποτ του με τυφλό τριαθλητή

Οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο σποτ, συγκινητικό αλλά ταυτόχρονα και διδακτικό.

Οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο σποτ, συγκινητικό αλλά ταυτόχρονα και διδακτικό.

Σε αυτό πρωταγωνιστής είναι ο τυφλός τριαθλητής Χρήστος Κορομηλάς.

Οι διοργανωτές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Τρέξε ή περπάτησε και ζήσε την μοναδική εμπειρία που σου προσφέρει ο αθλητισμός.

Ο Χρήστος πριν τρία χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με το τρίαθλο αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούμε αρκεί να θέλουμε.

Ο Χρήστος όμως βρίσκει πολλά εμπόδια καθημερινά που οφείλονται κυρίως στην άγνοια ή στην αδιαφορία μας.

Τα εμπόδια και οι κίνδυνοι πολλαπλά και ποικίλα:

Αυτοκίνητα, κάδοι, τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία, ηλεκτροκίνητα πατίνια και πολλά άλλα εμπόδια πάνω ή πολύ κοντά στους οδηγούς όδευσης τυφλών.

Οι ανάγλυφες πλάκες μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα δεν έχουν για τους τυφλούς. Βοηθούν έναν τυφλό που κινείται με “λευκό μπαστούνι” να έχει έναν σωστό προσανατολισμό και μια σωστή πορεία μέχρι το επόμενο πεζοδρόμιο ή δρόμο.

Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι δεν υπάρχουν τυφλοί γύρω μας κι ας κλείσει ένα πεζοδρόμιο, δεν πειράζει, όταν τους δούμε να κινούνται, θα το ανοίξουμε και θα φερθούμε πιο ώριμα. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.

Κάθε φορά που βάζει ένα εμπόδιο πάνω σε ένα πεζοδρόμιο είναι σαν να κλείνει τα μάτια σε έναν άνθρωπο με προβλήματα όρασης

Πρέπει να προβληματιστούμε και να προσέχουμε περισσότερο, αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν τη βοήθεια μας , θέλουν να μην τους εμποδίζουμε.

Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και όλοι μπορούν να τρέξουν και να παίξουν. Δες το κι εσύ, μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες. Σήκω από τον υπολογιστή, άφησε το κινητό , βγες έξω… Περπάτησε… Τρέξε…

Στις 6 Οκτώβρη έχεις μια ευκαιρία να τη δεις αλλιώς…»

✅Όλοι μπορούμε!Κάνε κι εσύ την αρχή στην Ημιμαραθώνιο Κρήτηςwww.cretehalfmarathon.com? 6 Οκτωβρίου 2019 αγώνες 5χλμ 10χλμ 21χλμ και 1000μ για παιδιά δημοτικούΤρέξε ή περπάτησε και ζήσε την μοναδική εμπειρία που σου προσφέρει ο αθλητισμός.#Αρκαλοχώρι #Χουμέρι #Γαλατάς #Βόνη #ΘραψανόΟ Χρήστος πριν τρία χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με το τρίαθλο αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούμε αρκεί να θέλουμε.Ο Χρήστος όμως βρίσκει πολλά εμπόδια καθημερινά που οφείλονται κυρίως στην άγνοια ή στην αδιαφορία μας.Τα εμπόδια και οι κίνδυνοι πολλαπλά και ποικίλα:Αυτοκίνητα ,κάδοι , τραπεζοκαθίσματα , ψυγεία , ηλεκτροκίνητα πατίνια και πολλά άλλα εμπόδια πάνω ή πολύ κοντά στους οδηγούς όδευσης τυφλών.Οι ανάγλυφες πλάκες μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα δεν έχουν για τους τυφλούς. Βοηθούν έναν τυφλό που κινείται με “λευκό μπαστούνι” να έχει έναν σωστό προσανατολισμό και μια σωστή πορεία μέχρι το επόμενο πεζοδρόμιο ή δρόμο. Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι δεν υπάρχουν τυφλοί γύρω μας κι ας κλείσει ένα πεζοδρόμιο, δεν πειράζει, όταν τους δούμε να κινούνται, θα το ανοίξουμε και θα φερθούμε πιο ώριμα. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.Κάθε φορά που βάζει ένα εμπόδιο πάνω σε ένα πεζοδρόμιο είναι σαν να κλείνει τα μάτια σε έναν άνθρωπο με προβλήματα όρασηςΠρέπει να προβληματιστούμε και να προσέχουμε περισσότερο, αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν τη βοήθεια μας , θέλουν να μην τους εμποδίζουμε.Ο Χρήστος είναι μέλος και αθλητής του συλλόγου «Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού ΑμεΑ»

Δημοσιεύτηκε από Ημιμαραθώνιος Κρήτης • Crete Half Marathon στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk