• Αναζήτηση
  • Γαρίδες στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας και σουσάμι

    Ενα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.

    food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 9΄,

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

    4 κ.σ. ηλιέλαιο

    2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο

    300 γρ. ντομάτες τριμμένες

    1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

    Αλάτι, πιπέρι

    2 κ.σ. σουσάμι

    Διαδικασία

    Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε, με μια τρυπητή κουτάλα, τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, προσθέτουμε το σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με ρύζι jasmin.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk