Γαρίδες στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας και σουσάμι

Ενα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.

food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 9΄,

Υλικά (για 4 μερίδες)

800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

4 κ.σ. ηλιέλαιο

2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο

300 γρ. ντομάτες τριμμένες

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. σουσάμι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε, με μια τρυπητή κουτάλα, τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, προσθέτουμε το σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με ρύζι jasmin.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk