Κωσταράκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε από το 2015 το γεωπολιτικό παιχνίδι της Τουρκίας με τους πρόσφυγες

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος υποστήριξε ότι «οι εμμονές της κυβέρνησης, την εμπόδισαν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει τη χώρα μας και την ΕΕ».

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο μεταναστευτικό.

Ειδικότερα, ο κ. Κωσταράκος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από το 2015 ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ ώστε να δημιουργηθεί μέσα στο Συριακό έδαφος μια «Ζώνη Ασφαλείας».

«Είναι απίστευτοι οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ! Από την άνοιξη του 2015 γνωρίζει η τότε κυβέρνηση από πληροφορίες συμμάχων, το γεωπολιτικό παιγνίδι της Τουρκίας με τους πρόσφυγες για να πιεσθεί η ΕΕ κ οι ΗΠΑ να της επιτρέψουν να δημιουργήσει μια «Ζώνη Ασφαλείας» μέσα στο Συριακό έδαφος» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και συμπλήρωσε:

«Οι εμμονές της κυβέρνησης, την εμπόδισαν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει τη χώρα μας και την ΕΕ. Άργησαν να λάβουν τα οποία «μέτρα»,άφησαν την Ελλάδα να εξευτελιστεί σαν κράτος, και τις Ένοπλες Δυνάμεις να διασυρθούν ότι «δήθεν» αδυνατούσαν να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας (και θα ερχόντουσαν ευρωπαϊκά στρατεύματα να μας βοηθήσουν και να μας διδάξουν πως φυλάσσεται η χώρα), μετά άρχισαν να λαμβάνουν διστακτικά (ημί)μέτρα, που έβλαψαν τη χώρα».

«Δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τα 1,6 δισ. ευρώ της ΕΕ και διασυρθήκαμε διεθνώς με τη Μόρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα υπεύθυνη για τον άθλιο χειρισμό του θέματος και τα προβλήματα που έχει η χώρα εξ αιτίας της ανικανότητος της» κατέληξε ο Μιχάλης Κωσταράκος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk