• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με ντομάτα, καρπούζι και φέτα

    Μια πρωτότυπη και δροσερή σαλάτα για το καλοκαίρι

    Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 15΄
    Υλικά (για 4 μερίδες)
    5 μέτριες ώριμες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
    1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη και κομμένη στα τρία
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
    Ψίχα από 1 μεγάλη φέτα καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια), σε μέτρια κομμάτια
    2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
    5 κ.σ ελαιόλαδο
    Χυμός από 1 λάιμ
    2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
    2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    ¼ κ.σ. πιπέρι καγιέν
    Αλάτι

    Εκτέλεση
    Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, τη φέτα και το καρπούζι. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το ξίδι, το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
    Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί το καρπούζι και σερβίρουμε.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η κόκκινη υπεροχή… Η νεαρή γυναίκα έβγαλε από το δάχτυλό της το ογκώδες ρουμπίνι. Το ακούμπησε στο μικρό τραπέζι, δίπλα ακριβώς στο... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk